maandag 1 maart 2010

Jeugdboekenweek 2010

Vandaag start de jeugdboekenweek. Of liever de jeugdboekenmaand. Want wie in de maand maart een boek koopt bij boekhandel I*Boeks van minimaal 10 euro, ontvangt een gratis boekensteun van een van de boekenbeesten. En dit zolang de voorraad strekt.


Maar ken jij alle boekenbeesten al? Het zijn er 9 in totaal. Een paar van deze beesten zie je hieronder. Wil je er meer over weten? Surf dan naar www.boekenbeesten.be.
Knussel
Griddle

Famil


Afgelopen woensdag 24 februari waren de boekenbeesten ook aanwezig bij de prijsuitreiking van de Boekenleeuw en boekenpauw, die plaats vond in onze winkel:


Boekenpauw:

Winnaar
: André Sollie (midden) met het boek Zomerzot
Boekenpluimen: Carll Cneut (rechts) met Fluit zoals je bent en Gerda Dendooven (links) met Hoe het varken aan zijn krulstaart kwam.
Boekenleeuw:Winnaar:
Kathleen Vereecken (midden) met het boek Ik denk dat het de liefde was.
Boekenwelpen: Laure Van den Broeck (rechts) met De 17e zomer van Maurice Hamster en Peter Van Olmen (links) met De kleine Odessa.

Ook Fantom was aanwezig op de prijsuitreiking!

Maar dat is nog niet al ons nieuws over de jeugdboekenweek. Ook Stichting Lezen is actief tijdens deze 'feestperiode'. Zo organiseren zij van 13 tot en met 28 maart de jeugdboekenweek met het thema Kinderrechten!.
Op de website van Stichting Lezen http://www.jeugdboekenweek.be vind je een heleboel informatie over kinderrechten, spelletjes, activiteitenagenda en boekentips. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen!Geen opmerkingen: