zaterdag 12 december 2009

BOEKEN TOP 10

Mannetje Koek schrijft een boek
Mannetje Koek wordt 100 jaar! Hij schrijft een boek over zijn leven. Wat als er in dat boek ook vervelende weetjes over zijn vrienden staan? Kastanje, Bolletje Kaas en Schaal met Erwtjes sluipen naar het huis van Mannetje Koek om alle kwalijke bladzijden te verscheuren. Helaas, het boek gaat er vandoor!
Het begin van een gekke achtervolging.

Pieter Gaudesaboos
15.95 euro


Kikker en het nieuwjaar
Kikker en zijn vriendjes gaan op de eerste avond van het nieuwe jaar altijd naar Varkentje. Zij maakt lekkere hapjes en hangt lichtjes in de bomen. Dat is traditie. Maar dit jaar zien ze alleen een omgevallen ladder, en maar een paar lichtjes. Waar is Varkentje? Ze vinden haar binnen, met haar poot in een doek. Ze is gevallen! Arm Varkentje! En hoe moet dat nu met de lekkere hapjes? Kikker weet een oplossing! Gelukkig nieuwjaar!
Velthuijs Max
12.95 euro


Muis rijdt en vaart en vliegt
Een nieuw boek van Muis. Het boek zit boordevol flapjes waardoor Muis de ene keer wandelt, de andere keer een treintje bestuurt. Leuk voor samen met de kleintjes kennis te maken met de verschillende voertuigen.
Lucy Cousins
14.95 euro


Verkozen
De zestienjarige Zoey leidt een normaal leven, totdat ze plotseling wordt verkozen voor Het huis van de nacht, een school voor halfwas vampiers.Van de ene op de andere dag moet Zoey alles achter zich laten om te leren leven als een vampier, waar ze binnen een paar jaar in zal veranderen.
Tenminste, als haar lichaam ‘de verandering’ toelaat. Want als dit niet gebeurt, dan gaat ze dood…

Voor alle fans van de Twilight sage!
Cast P.C.
18.95 euro


Boek van Max Berg (14+)
Van stijl en niveau vergelijkbaar met de wereld van van Sofie, maar met politiek als centraal thema gekaderd in een reality soap waarin kinderen de hoofdrol spelen. leest vlot en is toegankelijk, maar met toch een bijzonder en geen eenvoudig thema. Actueel en filosofisch.
Aleksander Melli
18.95 euro


Groene stapjes (6+)
Hoeveel water verlies je als je groenten spoelt onder een kraan, of in een kommetje? Een boekje voor de kleintjes om zich bewust te maken van het milieu. Een boekje boordevol weetjes tips om samen met je kindje te streven naar een betere en groenere wereld.
Murphy Glenn
12.95 euro


Kind van de Gruffalo (4+)
Opgepast voor de grote gevaarlijke en griezelige muis, waarschuwt moeder Gruffalo!
Opnieuw een grappig verhaaltje over de avonturen van de Gruffalo. Grappig, speels, met leuke illustraties. Leuk voor zowel de kleintjes als voor de ouders.
Donaldson Julia
12.95 euro

Geen opmerkingen: