donderdag 15 januari 2009

I*BOEKS favorieten

Top-tienen

Tot nu hebben wij van Boekhandel I*Boeks geen top-10 bekend gemaakt. Gewoon omdat we meer dan tien boeken de moeite vinden en we vrezen dat met een beperkt lijstje veel boeken niet de pluim krijgen die ze verdienen. We willen ook de lezers de vrijheid geven alles uit te proberen zonder ze in een richting te sturen. Vrijheid van geest en mening dragen wij immers hoog in het vaandel. En vooral kinderen willen we stimuleren verder te kijken dan hun neus lang is. Bovendien zijn we ook bescheiden en voelen we niet de drang onze voorkeuren wijd en zijd te verspreiden.

Maar het blijkt dat het voor de lezer ontzettend moeilijk kiezen is tussen de duizenden boeken die om aandacht vragen. Wij krijgen de vraag naar onze voorkeur zo vaak, dat we toch suggesties moeten doen.

Dus vooruit, we maken onze top-lijst hier op de blog.
We kiezen voor boeken die er volgens ons uitspringen, dat zijn niet noodzakelijk de best verkopende maar wel boeken die je met een gerust hart cadeau kan doen, aan jezelf of aan een ander. De lijst is actueel en wisselt met de maanden, de seizoenen en misschien ook met ons humeur. Sommige boeken blijven wellicht wel maanden favoriet. We kiezen los van leeftijd of uitgever. Het gaat om onze persoonlijke mening en wie het niet met ons eens is -of juist wel-, kan gerust commentaar sturen.

Geen opmerkingen: